آزمایشگاه آموزشی عملیات واحد

آزمایشگاه آموزشی عملیات واحد

 آزمایشگاه آموزشی عملیات واحد با هدف آشنایی عملی دانشجویان با موضوعات تدریس شده در درس عملیات واحد ۱ و ۲ و آشنایی آن ها با تجهیزات فرآیندی در حد نیمه صنعتی میباشد. مشاهده بیشتر

معرفی آزمایشگاه آموزشی عملیات واحد

آشنایی عملی دانشجویان با موضوعات تدریس شده در درس عملیات واحد ۱ و ۲ و آشنایی آن ها با تجهیزات فرآیندی در حد نیمه صنعتی میباشد.

دکتر وحید گرشاسبی ، سرپرست آزمایشگاه

دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز، دانشگاه علم و صنعت ایران

اعضای آزمایشگاه آموزشی عملیات واحد

دکتر وحید گرشاسبی

سرپرست آزمایشگاه

امکانات و تجهیزات آزمایشگاه  آموزشی عملیات واحد

جذب و دفع

جذب و دفع

گاز از پایین و مایع از بالا وارد برج شده و انتقال جرم بین فازها به وسیله پرکن ها تقویت می شود. این برج ها از یک ستون استوانه ای تشکیل شده که شامل ورودی گاز و فضایی برای توزیع آن در قسمت تحتانی، ورودی مایع و توزیع کننده در قسمت فوقانی، خروجی های گاز و مایع به ترتیب در قسمت فوقانی و تحتانی و توده جامد نگه دارنده ای به نام پرکن های برج است و در صنایع مختلف مانند پتروشیمی و پالایش کاربرد دارد.

برج تقطیر

برج تقطیر

برج تقطیر مسیر عمودی را به وجود می آورد که باید بخار در انتقال از ظرف تقطیر به مبرد از آن بگذرد. در شرایط ایده آل بین فازهای مایع و بخار در سراسر ستون تعادل برقرار می شود و فاز بخار بالایی تقریبا به طور کامل از جز فرارتر تشکیل می شود و فاز مایع پایینی نسبت به جزیی که فراریت کمتری دارد غنی تر می شود. هدف از این آزمایش بررسی فرایند تقطیر برای مخلوط دو جزئی آب و متانول با استفاده از برج آکنه میباشد.

تبخیرکننده

تبخیرکننده

بیشتر تبخیرکننده ها به وسیله بخار چگال شونده بر روی لوله های فلزی، حرارت داده می شوند. تقریبا همیشه موادی که تبخیر می شوند، درون لوله ها جریان دارند. هدف از این آزمایش تعیین شدتهای تبخیر، انجام موازنه حرارت کل، تعیین ضرایب انتقال حرارت و آشنایی با تله بخار میباشد.

خنک کننده

در برج‌های خنک کننده، آبی که باید خنک شود، بر روی دسته صفحات اسپری می شود. آب و هوا به صورت جریان متقاطع در تماس مستقیم با یکدیگر قرار می گیرند. آب از طریق انتقال حرارت جابه‌جایی خنک می شود. بخشی از آب نیز تبخیر شده و گرمای نهان تبخیر سبب خنک سازی بیشتر آب می شود.

 غربال

غربال‌ها تکان دهنده هایی هستند که از چندین قسمت متحرک برای به نوسان در آوردن و ضربه زدن به ذرات تشکیل شده اند و با این کار ذرات حرکت می کنند و بر اساس اندازه راه خود را در میان چند الک پیدا می کنند و جداسازی میشوند.

راکتور

راکتور

از این دستگاه جهت بررسی متغیرهای سینتیکی مانند درجه واکنش و اندازه گیری ثابت سرعت در واکنش سود با اتیل استات در راکتور CSTR استفاده می شود.

استخراج مایع-مایع

استخراج مایع-مایع

در بعضی مواقع لازم است برای بازیابی یک جسم آلی از محلول آبی از روش غیر از تقطیر استفاده شود. یکی از این راه ها تماس دادن محلول آبی با یک حلال غیر قابل امتزاج با آب است. اگر حلال خاصیت جدا سازی را داشته باشد بیشتر مواد آلی از لایه آبی به حلال آلی (غیر قابل امتزاج با آب) انتقال پیدا می کند.

اسپری درایر

در اسپری درایر ، محلول دوغاب یا مایع به صورت قطره های ریز در جریان گاز داغ پراکنده می شود. رطوبت قطره ها سریعاً تبخیر و ذرات جامد خشک بر جای می مانند. سپس این ذرات از جریان گاز جدا می شوند. در یک دستگاه، جریان مایع و گاز می توانند به طور همسو، ناهمسو، یا ترکیبی از این دو باشند.

ارتباط با آزمایشگاه آموزشی عملیات واحد

 تلفن:  ۷۳۲۲۸۷۳۸(۹۸۲۱+)، داخلی:
ایمیل:   [AT] iust.ac.ir
نشانی: تهران، نارمک، دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز، آزمایشگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

3 × دو =

keyboard_arrow_up